slideshow slideshow slideshow

Lekker wokken tussen de rozen

  • Scheveningsche Courant
  • woensdag 16 april 2003
News

Scheveningen - Op een uniek plekje in het Westbroekpark heeft het Oriëntaals Wokrestaurant na een half jaar verbouwing onlangs haar deuren geopend. Met uitzicht op het Rosarium kan hier vanaf heden naar wokconcept worden geluncht en gedineerd.

door June Smit: “Ik heb met mijn vader verschillende restaurants gehad”, zegt eigenaar Michael Tsang. “Maar dit restaurant is absoluut de grootste uitdaging. Het zit werkelijk op een prachtige plek.”
Het restaurant is absoluut niet te vergelijken met wat hiervoor zat. Het complete interieur is veranderd en heeft een frisse uitstraling gekregen. Hier kan uitgebreid gegeten worden, maar ook voor een kop koffie of thee kan iedereen hier binnenwandelen. Het restaurant gaat uit van het wokconcept. Snel, gezond en lekker. Het Diner Wok Buffet bestaat uit twee voorgerechten en een hoofdgerecht. Bij de eerste gang kan een keuze worden gemaakt uit saté, tong- of zalmfilet. Bij de volgende gang uit twee verschillende dagsoepen. De hoofdmaaltijd kan zelf worden samengesteld bij het buffet.

Met een bordje loopt u langs een uitgebreide variëteit aan groenten, vlees en vis. Dit kunt u doen tot u ploft. Alles is in principe te combineren, hoewel er op de menukaart wordt gewaarschuwd geen vruchten te gebruiken bij zoute recepten. Een ratjetoe van dertig ingrediënten wordt ook afgeraden, maar daar bent u natuurlijk helemaal vrij in. Achter een counter staan vier koks met vier enorme wokken. Eén van deze koks maakt de combinatie vervolgens voor uw ogen klaar. Voor bereiding van de maaltijd kan worden gekozen uit tien verschillende sauzen. Het eten wordt ongeveer een minuut voorgewarmd in bouillon, waarna het in een wok verdwijnt. Tijdens de bereiding slaan flinke vlammen omhoog. Het is gewoon leuk om naar te kijken en binnen amper twee minuten zit u weer aan tafel. “Het is een ontdekkingsreis naar eten. Je kunt helemaal zelf de combinatie bepalen”, zegt Tsang. “Natuurlijk smaakt niet alles even lekker bij elkaar en daarom doen wij op de menukaart een aantal suggesties.” Het concept van het Thaïs, Chinees en Japans restaurant is niet geheel nieuw. “Wokken is eigenlijk Oosters. Veel restaurants maken gebruik van deze methode. Verschil is hier dat alle ingrediënten altijd vers zijn.” Naast lekker eten kunnen hier nog steeds bruiloften, recepties en andere familie-aangelegenheden worden gehouden. “We nemen in feite het oude concept over, maar gebruiken het als bij product.”